Line Up

11 & 17 maart proeverij van “wereldwhisky’s” In Schoonhoven bij Oostendorpwijnen


De Tomatin 12 y. Single Malt. Schotland, 40%

Kleur: oud goud

Neus: fruit, kruiden, hout (vanille), kruiden en moutig

Smaak: rond, zacht, licht olierijke body met veel aroma en lange afdronk met een iets zoete vanille smaak


De George Dickel 12y. Rye, U.S.A., 40%

Kleur: licht geel-bruin

Neus: zoete aroma's met een vleugje rook

Smaak: zoete tonen van honing en nougat. Middellange, stroperige afdronk


De Milford Single Malt 10 years old, New Zealand, 43%

Kleur: vol goud

Neus: zacht, moutig met zoetheid van crème karamel en vanille

Smaak: aangenaam iets kruidig en romig, tonen van het hout met fruit aroma's en een lange afdronk vol aroma's


De Overeem Port Cask, Australia (Tasmania), 46,2%

Kleur: licht geel

Neus: de neus zorgt voor een rokerige geur, moutig gemengd met appel, vanille en kruiden

Smaak: de smaak is vol en mooi in balans met een heerlijk appel en een combinatie van kruiden...


De Millstone Dutch Single Malt American Oak 10 years old, The Netherlands, 43%

Kleur: geel goud

Neus: zoet en fruitig (rood fruit, perzik, citrus) met aroma's van honing, vanille, hout en graan

Smaak: mooi hout, heerlijk zoet, licht kruidig, tonen van honing en citrus, afdronk met honing, vanille, fruit,kokosnoot en rokerig


De Amrut Fusion Indian Single Malt, India, 50%

Kleur: amber

Neus: pittige tonen van het hout met aroma’s van vanille en donker fruit met aangename lichte tonen van turf

Smaak: eerst volle tonen van het hout die mooi samensmelten met lichte rokerige tonen en mokka

De afdronk is lang en pittig met tonen van turf en het hout met aroma’s van fruit, pure chocolade


Ichiro’s Malt, Chichibu The Floor Malted, Japan,  50,5%

Kleur: goud
Neus: zoete aroma's, van butterscotch, vanille en honing
Smaak: milde, zoete smaak, met tonen van kruiden, chocolade en butterscotch. Middellange, lichte afdronk 


De Kavalan Solist Bourbon Cask, Taiwan, 56,3%

Kleur: goud

Neus: schoon en fris, rijp tropisch fruit, vanille, kokos en kruiden als kaneel, gember en kruidnagel

Smaak: terugkerende tonen van de neus, maar met een enorme diepgang en complexiteit, zijdezacht