Line Up

10 juni 2015 proeverij van “Highlanders” In Hoek van Holland in “Het Jagershuis”


Op de proeftafel staan:


Inchmurrin 12, Highland, Schotland, 46%

Kleur: vol amber

Neus: olie-achtig, klein zoetje, kruiden en moutig

Smaak: licht gekruid met een vleugje citroen en eucalypthus en een verwarmende en afdronk


Glengoyne 12, Highland, Schotland , 43%

Kleur: rijk eiken

Neus: sherry, toffee, graan, appel warmte van het hout

Smaak: honing, cacao, vol aroma's van het hout, fruit met een lange en lekker fruitige afdronk


Deanston 12, Highland, Schotland, 46,3%

Kleur: vol goud

Neus: droog met lichte tonen van turf, gras, lijnzaad en leer en aangename aroma’s van sherry

Smaak: iets vettig en zoetig met tonen van citroen-schil. Licht moutig


Aberfeldy 12, Highland, Schotland, 40%

Kleur: vol geelgoud

Neus: rijk en zacht, heide honing met aroma's van zacht fruit en tonen van ananas, rokerig, kruidig

Smaak: stevig, likeur-aroma's, kruidig met vanille en een klein bittertje van Spaanse sinaasappels


Royal Lochnagar 12, Highland, Schotland, 40%

Kleur: oud goud

Neus: aromatisch, fruit en met een kenmerk van gemout graan en gist

Smaak: subtiel, honing, aroma's van het graan met een licht ziltige afdronk en een klein bittertje


Tomatin 12, Highland, Schotland, 43%

Kleur: donker goud

Neus: elegant, graan, licht geturfd, vers fruit ( passievrucht en jeneverbes), chocolade, gemaaid gras

Smaak: zacht, mooie balans, honing en rijp fruit (appels, peren), citrusvruchten en geroosterde amandelen


Old Pulteney 12, Highland, Schotland,  40%

Kleur: amber
Neus: fris, droog en ziltig
Smaak: kruidig, lekker zacht en moutig met een warme lange ziltige afdronk


Dalmore 12, Highland, Schotland, 40%

Kleur: donker goud

Neus: koffie, geroosterde noten en zwarte bessen gelei met aroma’s van sinaasappels, vanille en iets chocolade

Smaak: sinaasappellikeur, chocolade, marmelade, kruidig (anijs en kruidnagel), vanille, sinaasappel